Interessante publicaties

Ben je ook zo gefascineerd door de wonderlijke wereld van de cisterciënzer abdijen? Dan zullen deze publicaties je zeker ook interesseren.


Cisterciënzer abdijden van de Benelux

Cisterciënzer abdijen in de Benelux

Deze kaart vermeldt abdijen door cisterciënzers bewoond en voormalige cisterciënzer abdijen waarvan belangrijke gebouwen nog aanwezig zijn. Deze kaart is gratis af te halen in het "Belevingscentrum" in Herkenrode.

Cisterciënzer abdijen in de Benelux is een uitgave van Herkenrode vzw. Onderzoek en vormgeving: Willy Leenders. 


Le Guide Routier de l'Europe Cistercienne

Le Guide Routier de l'Europe Cistercienne

Deze gids beschrijft in 1156 pagina's 2200 cisterciënzer abdijen en sites die de auteur gedurende 40 jaar bezocht en onderzocht, gedreven door zijn passie voor die gebouwen en de geest die zij uitstralen.

Auteur: Bernard Peugniez


Sites Cisterciens d'Europe

Sites Cisterciens d'Europe

Deze gids over cisterciënzer abdijen en sites biedt een schitterende blik op de culturele en religieuze schatten die het Europese continent te bieden heeft. Een kennismaking die iedereen uitnodigt tot reizen en bezoeken, of tot thuis overdenken en bewonderen.

HERKENRODE 'abdij en levend monument'

Herkenrode: abdij en levend monument

Het Studiecentrum Herkenrode vzw vond het nuttig om het verleden van Herkenrode opnieuw in het daglicht te stellen onder de vorm van een wetenschappelijk verantwoorde en rijk geïllustreerde historische studie.

Herkenrode weetjes

Herkenrode weetjes

Auteur Willy Leenders