Buitenlandse reis naar Emilia Romagna: 1 - 7 juni 2021

Tijdens deze buitenlandse reis bezoeken we "Chiaravalle della Colomba", Fontevivo en Valserena", twee schitterende cisterciënzer abdijen. Ook de steden Parma, Bologna, Modena en Fidenza komen aan bod. 

Deze schitterende reis combineert geschiedenis met architectuur. De cisterciënzers, de vele kunststeden, de muziek en de gastronomie van deze prachtige streek komen allen aan bod!

pilaar in de abdij van Chiaravalle della Colomba

Programma

Dinsdag 1 juni: vertrek Zaventem en aankomst in Bologna. Op deze eerste dag bezoeken we Modena, een middelgrote stad waarvan de geschidenis teruggaat tot voor de Romeinse tijd. We bewonderen hier de Dom en maken kennis met de gastronomische rijkdom van de stad: de parmigiano reggiano, de balsamico azzijn, de prosciutto en de Lambrusco wijnen zijn niet te versmaden!

Woensdag 2 juni: Geleid bezoek aan Parma, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Parma is niet alleen de stad van de ham en kaas, maar ook van de schilders Correggio en Parmigianino. Ook componisten Toscanini en Verdi zijn afkomstig van deze streek, meer bepaald uit Roncole, op een steenworp van Parma. We bezoeken onder meer de abdij van 'Valserena' ook wel 'San Martino de Bocci' genoemd.

Donderdag 3 juni: Deze dag verdiepen we ons verder in de streekproducten. We bezoeken wijngaarden en wijnhuizen en het 'Museo del Prochiutto e dei Salumi'.

Vrijdag 4 juni: Een dag in het teken van de muziek! We bezoeken de stad Roncole Verdi en genieten van een orgelconcert in de kerk waar Giuseppe Verdi zijn eerste concerten gaf. Ook een bezoek aan het huis van Verdi, het theater Verdi en zijn geboortehuis in Roncole di Busseto, de Villa Sant'Agata waar Verdi woonde en rustte staan op het programma. Daarna trekken we naar Cremona en indien er voldoende tijd over is bezoeken we de dom van Fidenza.

Zaterdag 5 juni: Bezoek aan de abdij van Fontevivio, Rocca Sanvitale en het Labirinto della Masone.

Zondag 6 juni: In Piacenza, één van de aangenaamste en meest gastvrije steden van Italië, bezoeken we enkele bijzondere monumenten. Vervolgens trekken we naar het hogergelegen Vigoleno, met zijn imposant middeleeuws versterkt kasteel. We sluiten de dag af met een bezoek aan de abdij van Chiaravalle della Colomba, gelegen in Alseno.

Maandag 7 juni: Geleid bezoek aan de stad Bologna. In de namiddag vertrekt de terugvlucht richting Zaventem.

Richtprijs: 1.549 euro per persoon. Inclusief transfer heen en terug, autocar ter plaatse, 6 overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijt, lunch en inkomgelden en lokale gidsen voor de geplande bezoeken.